Eaton Corporation Cafeteria

The primary goal of this project was to update the existing cafeteria with a cafe atmosphere that provides a sense of escape from the work environment. The corridor adjacent to the cafeteria was opened up with glass doors and windows overlooking an outdoor terrace/dining space. The expanse of glass floods the interior with daylight, complementing and warming the blend of natural and industrial finishes. Cherry wood, marble, granite, warm color tones and leaf-embedded glass panels harmonize with stainless steel fixtures, metal ceiling “clouds,” and a mix of lighting and curvilinear forms to create a fresh, engaging environment. By establishing an aesthetic for the cafeteria that is completely different from the rest of the building, workers experience a distinct change of pace and atmosphere, resulting in meal breaks that actually refresh both the mind and body.